Aswan en de trein
Blijf op de hoogte en volg Carin & Leo
10 April 2013 | Egypte, Aswan
Vroeg opstaan was vandaag het motto. Als eerste naar de steengroeve van Aswan met de onvoltooide obelisk. Als hij klaar zou zijn geweest zou hij 1,8 miljoen kg gewogen hebben en 41 meter lang zijn geweest. Helaas door een "materiaalfout" ontstond er een scheur aan de bovenkant, drie zijden voor niets bewerkt. Hij werd in de groeve achtergelaten.
Ook de sarcofaag van bv Ramses II werd hier uitgehouwen.
Ook de tempel van Philae staat op het programma. Met een motorbootje worden we naar de tempel gevaren. Deze tempel is in z'n geheel verplaats naar een hoger gebied omdat door de bouw van de Nassardam het eigenlijke eiland onder water kwam te staan. De verplaatsing heeft in totaal jaren geduurd en werd door Unesco opgedragen.
De tempel is gewijd aan de godin Isis.
Het laatste uitstapje gaat richting Nassardam. Tussen 1960 wn 1971 werd een immense hoge dam aangelegd waardoor het grootste kunstmatige meer ter wereld ontstond.De totale lengte is meer dan 500 km, en verzorgd geheel Egypte van elektriciteit.
Dit is het enige leefgebied van krokodillen in Egypte. Het hoogteverschil in waterpeil is meer dan 80 meter.
Aan boord nuttigen we het laatste maal, pakken onze koffers in en bedanken onze gids.
De trein vertrekt stipt, de reis naar Luxor zal ongeveer drie uren duren.