Kootenay Lake
Door: Carinenleo
Blijf op de hoogte en volg Carin & Leo
17 Mei 2012 | Canada, Ottawa
Het is de bedoeling om vandaag tot in Castlegar te rijden en flink wat kilometers te maken.
De middagpauze brengen we door in de Kettle Valley. Tijdens de koffie worden we bekeken door een aantal eekhoorntjes en wij kijken naar hun, het is leuk om te zien hoe ze met elkaar spelen.
De route van vandaag is wederom schitterend en de hoogste berg, Mt. Paulson, die we over gaan is 1535 meter hoog en ook hier ligt nog op sommige plekken sneeuw.
De weg voert verder door dalen en door bossen. We besluiten om wat hout te sprokkelen aangezien het kampvuur van 2 dagen geleden ons erg goed was bevallen. In een mum van tijd is het "berghok" van de camper vol. Het laatste stuk van de route gaat langs de rivier die het Kootenay Lake voedt. We passeren de ene na de andere waterkrachtcentrale.
De laatste stad van enige betekenis is Nelson. We besluiten door te rijden tot Balfour. Dit is het laatste dorpje voor we met het veer het Kootenay Lake moeten oversteken.
Ook deze camping heeft een uitzonderlijke mooie ligging, direct aan het strandje van het meer. De camper staat in een mum van tijd op z'n plaats en wat blijkt.........het kampvuurhout is gratis en ligt vrijwel direct voor onze deur. In de tijd dat Carin het eten maakt, maak ik het kampvuur aan maar wegens de harde wind die vanuit het meer waait is dit niet echt een succes. De rook waait in ons gezicht en dat is niet prettig en we besluiten dan ook maar om naar binnen te gaan.
21 Mei 2012 - 06:28
Annie:
Hoi Carin en Leo steeds weer geniet ik van jullie reisverslagen, in gedachten reis ik met jullie mee. Als jullie thuis komen dan hebben jullie tevens een super verslag van jullie vakantie.
Reis lekker door hier is alles goed ook met mam, groetjes Anny en Jos